Jumbo Academy

Werken, leren en groeien in de praktijk

Ontdek waar je talenten liggen en maak werk van je persoonlijke ontwikkeling. Onze eigen Jumbo Academy is er voor iedereen die elke dag wil groeien. Je kunt er trainingen en opleidingen volgen op alle niveaus. Van vakopleidingen op MBO-niveau tot een speciale kweekvijver voor toekomstige Jumbo filiaalmanagers. Er zijn trainingsmogelijkheden op maat voor iedereen!

Kennis meteen toepassen

In de Jumbo Academy stemmen we opleidingen en trainingen precies af op de praktijk in onze supermarkten, distributiecentra en op het hoofdkantoor. Zo kun jij alles wat je leert meteen toepassen tijdens je werk. Dat geldt niet alleen voor de 7 Dagelijkse Zekerhedentraining, maar ook voor de vele vakgerichte opleidingen, zoals AGF, brood en vleeswaren. Het resultaat? Het slagingspercentage ligt bij de Jumbo-opleidingen flink boven het landelijk gemiddelde. En dat terwijl we binnen Jumbo hogere eisen stellen!

Steeds een stapje verder

Binnen een groeiende onderneming als Jumbo kun je door middel van opleiding steeds verder doorgroeien. Onze slogan is ‘Jij maakt Jumbo’ en we willen je alle kansen bieden om het beste uit jezelf te halen. Zo kun je via de Jumbo Academy MBO-opleidingen op verschillende niveaus volgen. Stapje voor stapje klim je hogerop. Als je het in je hebt, kun je zelfs een gecertificeerde HBO-opleiding volgen. Vrijwel alle Jumbo opleidingen zijn landelijk en/of branche erkend. Je diploma is dus ook buiten Jumbo waardevol.

Samen investeren we in jou

Als jij energie en tijd wilt investeren in jezelf, dragen wij graag een steentje bij. We hebben een hele goede studiekostenregeling, dus de meeste opleidingen kosten jou helemaal niets.

Diverse leslocaties en digitale leeromgeving

De Jumbo Academy heeft eigen leslocaties in het hele land. Alle locaties liggen dicht bij een winkel, zodat er tijdens de les altijd gemakkelijk naar de praktijk kan worden gekeken. Daarnaast hebben we een eigen digitale leeromgeving: het Jumbo Leerplein. Zo bespaar je reistijd en kun je thuis leren wanneer het jou uitkomt.

Twee keer per jaar organiseren we in Veghel een diploma-uitreiking voor alle Jumbo-geslaagden. Dat is altijd weer een feestelijke bijeenkomst!
Mijlpalen Jumbo Academy

  • 2003 start Jumbo Academy, met 43 deelnemers
  • 2005 als eerste in de branche gestart met competentiegericht onderwijs (CGO)
  • 2006 start eigen opleiding ‘Kweekvijver afdelingschef’
  • 2009 pilot digitaal onderwijs MBO 2 en nieuwe leslokalen in Tilburg, Den Bosch, Zwolle en Steenbergen
  • 2010 compleet nieuwe Jumbo Academy in Veghel
  • 2011 in september gestart met maar liefst 400 deelnemers!

Wist je dat?

  • Binnen Jumbo worden veel kaderfuncties ingevuld door interne doorgroei.
  • Voor de functie van afdelingsmanager in een winkel heb je een MBO 4-diploma nodig. Dat kun je behalen via de Jumbo Academy.
  • Voor de functie van filiaalmanager is bij Jumbo HBO-niveau vereist. Ook een HBO-diploma kun je naast je werk halen via de Jumbo Academy.
  • Alle medewerkers die bij Jumbo komen werken, worden in hun proeftijd getraind in de formule-uitgangspunten, de 7 Dagelijkse Zekerheden.

Nieuwste vacatures

Maak een job-alert aan

Wil je graag bij Jumbo werken?

Maak dan een job-alert aan. Je krijgt automatisch bericht als we een vacature voor je hebben!

Scroll omhoog